wpnaslyaplr

Windows Phone 8.1: Havalı Başlangıç Ekranları - II (Sarı Gül)

Windows Phone 8.1 ile birikte değişik stillerde son derece havalı başlangıç ekranları oluşturmak mümkün. Vakit buldukça bu konuyla ilgili yazılar yazacağım.

İkincisi yanda gördüğümüz başlangıç ekranı...

Gereksinimler...


  • Bir bilgisayar, bir resim editörü (Paint, Photoshop, Picasa vs) ve temel resim düzenleme bilgisi. 
  • Uygun bir arka plan resmi (Yandaki ile aynı arka planı kullanacaksınız üsttekilere gerek yok ben gerekli dosyaları yükledim.)
  • Tiles uygulaması (Ücretsiz)

Uygulama


  • Kendi arka plan resminizi kullanacaksanız 1. adımdan başlayın
  • Yazıdaki örnek arka plan resmini kullanacaksanız buradan gerekli dosyaları indirin ve 3. adımdan başlayın.

1- Kullanmak istediğiniz arka plan resmini kare olacak şekilde yeniden boyutlandırın.


Ben 645x645 piksel boyutunda bir arka plan resmi kullandım ve 215x215 piksellik 9 parçaya böldüm

2-  Arka plan resmini 3x3 olacak şekilde 9 eşit parçaya bölün.

3- Oluşturduğunuz 9 resmi bilgisayarınızı kullanarak telefonunuzla oturum açtığınız hesaba ait OneDrive'a yükleyin ya da telefonunuza atın.

4- Tiles uygulamasını açın ve Set front background'a dokunun. Ardından sola doğru çekerek picture penceresine doğru kaydırın.


5- Picture penceresinde Choose picture butonuna dokunun. Ardından dokuza böldüğümüz resmin ilk parçasını telefonunuzda ya da OneDrive klasörünüzde bulup gösterin.


6- Seçtiğiniz resim daha büyük görünecek. Tamam butonuna  dokunun. Açılan ikinci sayfada tekrar Tamam butonuna  dokunarak onaylayın.


7- Tekrar Tiles uygulamasının anasayfasına döneceksiniz. Title yazan form kutusuna dokunun ardından klavyede bir defa boşluğa dokunun. (Oluşturacağımız başlangıç ekranı kutusunda hiçbir yazı istemediğimiz için bunu yapıyoruz) Ardından Geri tuşuna  bir defa dokunarak klavyeyi kapatın.


8- Back Tile onay kutusunu temizleyin ardından ekranı en alta kaydırarak Add butonuna dokunun. Oluşturduğumuz kutucuk Başlangıç ekranında belirecek.


9- Geri kalan 8 resim parçası için 4.....8 adımlarını tekrarlayın.

10- Artık tek yapmamız gereken Başlangıç ekranında oluşan 9 kutuyu -tıpkı bir yapboz gibi- doğru bir şekilde dizmek.

11- Ancak tema rengini arka plan resminizle uyumlu bir renge ayarlamazsanız sonuç alttaki gibi felaket olacaktır; Bu yüzden Ayarlar/Başlangıç+Tema yolunu izeyin ve Tema rengini Sarı olarak belirleyin.



    İPUCU

Eğer bu başlangıç ekranı hoşunuza gitti ama sarı temayı kullanmak istemiyorsanız (Malum her yer ciyak bir sarı oluyor) o zaman bu resmi indirip Ayarlar/Başlangıç+Tema yolunu izeyin ve Başlangıç arka planı olarak belirleyin. Ardından dilediğiniz tema rengini seçebilirsiniz. 

Okumaya devam...

Nasıl Yapılır? 8861639650356279518

item