wpnaslyaplr

Windows Phone 8.1 ile Gelen Yenilikler

Windows Phone 8.1, Cortana, Hızlı İşlem Merkezi ve yeni eğlence uygulamaları gibi yeni özelliklerin yanı sıra, telefonunuzu her gün keyifle kullanmanızı sağlayacak bol bol küçük geliştirmeler getiriyor.


Windows Phone 8'den Windows Phone 8.1'e mi geçiyorsunuz? Aradaki farkları öğrenmek için Windows Phone'daki değişiklikler konusunu gözden geçirin. 

Cortana'yla tanışın 


Cortana arama yapmanıza, kısa mesaj göndermenize, not almanıza ve daha birçok işinize yardımcı olabilir. Ayrıca anımsatıcılar ve alarmlar ayarlayabilir, sizi ilgilendiren şeyleri (haberler, hava durumu veya trafik gibi) izleyebilir. Ayrıca kuşkusuz Cortana hem telefonunuzdaki hem de web'deki öğeleri bulma konusunda da gayet çeviktir.  (Cortana şu anda yalnızca ABD'de kullanılabiliyor) Cortana ile tanışın

Başlangıç ekranı

Başlangıç ekranınızda Kutucukların arka planı olarak artık sevdiğiniz bir fotoğrafı kullanabiliyorsunuz; Kutucuklar resmin tamamını göstermek için yapboz parçacıkları gibi birbirine uyar. Ayrıca artık fazladan bir sütun daha var; telefonunuzun ayarlarında bunu açabilir ve kapatabilirsiniz. Nasıl ayarlandığını öğrenin


Sessiz saatler

Zillere, biplere, vızıltılara ve başlıklara ara vermek istediğinizde, sessiz saatleri açın. Üzülmeyin: Cortana yakın çevrenizin sizinle yine iletişim kurabilmesini sağlayabilir. (Cortana şu anda yalnızca ABD'de kullanılabiliyor)

Eğlenceye yönelik yeni uygulamalar

Xbox Video uygulamasıyla yolculuk sırasında filmlerinize ve TV'nize ulaşın; göz atın, satın alın ve izleyin. Yeni Pod Yayınları uygulaması arama ve abone olmayı kolaylaştırır ve doğrudan Xbox Music uygulamasında yeni şarkıları alabilirsiniz.


Şekille yazma (Word Flow) 

Şekille yazmanın özünü bir kez kavradığınızda, ne kadar hızlı, kolay ve doğru yazabildiğinize inanamayacaksınız. Parmağınızı Sözcük Akışı klavyesinin çevresinde kaydırın ve sözcükler kendiliğinden  şekillensin.


Wi-Fi Sense

Wi-Fi Sense, sizi kitle kaynak kullanımı yoluyla bulunan açık Wi-Fi ağlarına otomatik olarak bağlar ve hücresel verilerden tasarruf etmenizi sağlar. Hatta, sizin adınıza kullanım koşullarını kabul eder ve istendiğinde ağa başka bilgiler sağlar. Ayrıca, kişilerinizle parola korumalı ağlara erişim alışverişi yapmak için de Wi-Fi Sense'i kullanabilirsiniz.

Arama

Telefonunuzdan e-posta, mesajlaşma, kişiler, ayarlar, takvim, müzik ve uygulamalar gibi arama sonuçlarını alabilirsiniz. Telefon sonuçlarınızı da web, yerel ve diğer sonuçların yanında görünsünüz.


Hızlı İşlem Merkezi

Ekranınızın en üstünden aşağı doğru bir çekme hareketiyle hızlı işlem merkezi açılır. Burada bildirimleri görebilir, Wi-Fi, Bluetooth ve daha birçok özelliği hızla açabilirsiniz. Yeni ses denetimi ziliniz ve uygulamalarınız için ayrı ayrı kaydırıcılar sağlar. Daha fazla öğeyi buluta yedekleyebilirsiniz.

Akıllı Depolama ise depolama alanınızda size yardımcı olur; hangi öğelerin alan kapladığını görürsünüz, SD kartınızı uygulama yüklemek için varsayılan konum olarak belirlersiniz ve daha fazlasını yapabilirsiniz.


Kamera

Çocuklar, hayvanlar, doğa... Yeni seri mod  mükemmel fotoğraflar çekmeyi kolaylaştırır. Bunun yanı sıra, artık kamera vizörü sık kullanılan ayarlara, Lens uygulamalarına ve Film Rulonuza tek dokunmayla erişim sağlar.


Geliştirilmiş Takvim

Yeni etkileşimli görünümlerle en önemli yenilikler Takvimde yapıldı. Bir güne dokunduğunuzda, ayrıntıları gösterilecek şekilde genişletiliyor. Artı olarak, her günün hava durumu tahminini görüyorsunuz ve bir e-postadan veya kısa mesajdan kolayca yeni etkinlik ekleyebiliyorsunuz.


Internet Explorer 11

Internet Explorer'da yapılan güncellemeler InPrivate göz atma, okuma modu ve göz atarken hücresel veri bağlantınızdan tasarruf sağlamaya yardımcı olan yeni ayarlardan oluşur. Artı olarak, artık sekmeleriniz bilgisayarınız ve Windows tabletinizde senkronize edilebilir; yalnızca her yerde Microsoft hesabınızla oturum açın yeter!

Windows'la parolaları ve daha birçok öğeyi senkronize edin

Birçok parola ve uygulama ayarı da dahil olmak üzere Windows 8 tabletiniz veya bilgisayarınızda daha fazla öğeyi senkronize edin. Ayrıca Internet Explorer sık kullanılanlarıyla sekmelerini, tema renginizi ve Haritalar'daki favori yerlerinizi de senkronize edebilirsiniz.

Mağaza

Artık Windows Phone Mağazası yalnızca sizin için kişiselleştirilmiş uygulama önerileri sunuyor. Artık uygulamalarınız Wi-Fi üzerinden otomatik olarak güncellenebilir ve doğrudan Mağaza uygulamasında indirme ilerleme durumunuzu görebilirsiniz. Ayrıca uygulama satın alma geçmişinizi görüntüleyerek yeniden yüklemeyi daha kolay hale getirebilirsiniz.

İş için

Bundan böyle telefonunuzdan iş yeri ağınıza bağlanmak için VPN kullanabilirsiniz. S/MIME bir Exchange ActiveSync (EAS) hesabından gönderilen ve alınan e-postalar için daha fazla güvenlik sağlarken, iş yeri hesapları şirketlerin çalışanlarına işlerini yapmak için ihtiyaç duydukları uygulama ve bilgileri sağlaması için pratik bir yol sunar. Ayrıca, Office Mobile'ın yeni özellikleri yolculukta işleri tamamlamayı daha da kolaylaştırır: Office belgelerini SD kartınıza kaydedin ve OneNote'la artık daha da fazla öğeyi paylaşın.

Erişilebilirlik

Telefonunuzdaki e-postalarda, kısa mesajlarda, ayarlarda veya diğer metinlerin size yüksek sesle okunması için Ekran Okuyucusu'nu kullanabilirsiniz.

   
  • Bazı uygulamalar ve özellikler 1 GB'den daha düşük RAM'i olan telefonlarda çalışmaz. Telefonunuzun ne kadar hafızası olduğunu görmek için üreticinin web sitesini veya telefonunuzun belgelerini kontrol edin.
  • Bazı Türkiye'de kullanılamayabilir ya da cep telefonu operatörünüze veya üreticinize göre farklılık gösterebilir. Daha fazla bilgi için, bkz. Özellik ve hizmet kullanılabilirliği.

İlgili konular



©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Vitrin 7492748720387459531

Twitter

Facebook

item