wpnaslyaplr

Windows Phone 8.1: Çocuk Odası Nedir?


Çocuklar akıllı telefonları sever; peki ya çocuğunuz oyun oynarken yanlışlıkla telefonunuzu ya da adres defterinizdeki tüm e-postaları silerse? Çocuğunuzun diğer bilgilerinize erişmeden eklediğiniz oyun, uygulama, müzik ve videolarla telefonunuzda oynayabileceği Çocuk Odası ile böyle endişeler geride kalır.

Çocuk Odası'nı ayarlamak için


  1. Başlangıç ekranında  Uygulama Listesi'ne doğru çekin, Ayarlar > Çocuk Odası'na dokunun ve ardından İleri'ye dokunun.
  2. Çocuk Odası'na içerik eklemek için Oyunlar, Müzik, Videolar veya Uygulamalar'a dokunun, eklemek istediğiniz öğeleri seçin ve ardından Tamam'a  dokunun.
  3. Öğeleri eklemeyi tamamladıktan sonra İleri'ye dokunun.
  4. Telefonunuzda kilit ekranı parolası yoksa, hemen bir parola ayarlayabilir ve çocuğunuzun Çocuk Odası'ndan Başlangıç ekranına erişmesini engelleyebilirsiniz. Parola Ayarla'ya dokunun, parolanızı yazın ve ardından Tamam'a dokunun.
  5. Ayarlama işleminden ayrılmak için Son'a dokunun ve Çocuk Odası'nı açın.

    • Telefonunuz belirli bir süre işlem dışı kalınca kendi kendini otomatik olarak kilitleyecek şekilde ayarlanmışsa, bazen çocuğunuzun Çocuk Odası'nı açabilmesi için önce sizin kilit ekranı parolanızı girmeniz gerekebilir.
    • Çocuğunuz, Çocuk Odası'na eklediğiniz bir uygulama veya oyundaki web bağlantısına dokunursa, tarayıcıda o web sayfasına erişebilir ve orada bulduğu diğer bağlantıları izleyebilir. Ancak, tarayıcıya web adresi yazarak başka web sayfalarına gidemez.

  6. İstediğiniz zaman Çocuk Odası'na dönüp öğeleri ekleyebilir veya silebilirsiniz. Ayarlar > Çocuk Odası'na gidin ve değişikliklerinizi yapın. Çocuk Odası'nı sıklıkla değiştireceğinizi düşünüyorsanız Sabitle  öğesine dokunarak Başlangıç ekranına sabitleyin.



[next]Çocuk Odası'nı kullanmak için

Yalnızca siz Çocuk Odası'na öğe ekleyebilirsiniz; çocuklar da bunu kendi başlarına açabilir ve kullanabilirler. Ayrıca adı, tema rengini ve arka plan resmini de değiştirebilirler.

  1. Ana kilit ekranında, Çocuk Odası kilit ekranına doğru çekin.
  2. Çocuk Odası'na girmek için yukarı çekin. Başlangıç ekranı tıpkı ana Başlangıç ekranı gibi çalışır; kutucukları yeniden boyutlandırabilir ve bunları başka yerlere taşıyabilirsiniz.
  3. Yeni ad, kilit ekranı resmi veya tema rengi seçmek için Özelleştir'e dokunun.
  4. Çocuk Odası'ndan ayrılmak için telefonun güç düğmesine basın. Güç düğmesine yeniden bastığınızda ana kilit ekranına geri dönersiniz.



  • Çocuk Odası'nı açmak ve kapatmak için Uygulama Listesi'nde Ayarlar > Çocuk Odası'na dokunun.
  • Varsayılan olarak, Çocuk Odası'ndan Windows Phone Mağazası alışverişi yapamazsınız. Ancak telefonunuzda Cüzdan PIN'i ayarlarsanız, çocuğunuz uygulama içi satın alma işlemlerini (oyun puanları veya düzeyleri gibi) Çocuk Odası'ndan gerçekleştirebilir. Her bir satın alma işlemini tamamlamak için PIN'i girmeniz gerekir. Daha fazla bilgi için bkz. Cüzdan Hakkında Sık Sorulan Sorular

İlgili konu



©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Vitrin 311537108627255628

Twitter

Facebook

item