wpnaslyaplr

Aramayı Bekleme ve Aramayı Duraklatma Nedir, Nasıl Kullanılır?

Birisini her aradığınızda otomatik istemler yoluyla çevirmekten bıktınız mı? Aramayı bekleme ve aramayı duraklatma, bu sıkıntıyı azaltmaya yardımcı arama özellikleridir. Bunları kullanmak için, kişi kartında bir kişinin telefon numarasına belirli karakterler eklemeniz yeterli.

Aramayı bekleme özelliğini kullanırken "w" harfi ile bir numara veya uzantı girdiğinizde telefonunuzun numarayı veya uzantıyı otomatik olarak çevirmeden önce aramanın bağlanması beklenir. Aramayı duraklatma özelliğini kullanırken bir telefon numarasından veya uzantıdan sonra "p" harfi veya bir virgül ( , ) girdiğinizde numara veya uzantı çevrildikten sonra üç saniyelik bir duraklama oluşur.

Örneğin eşinizin iş yerinin telefon numarası "02123334455" olsun. Eşinizin dahili numarası ise "1234" olsun. Ancak telefonu ilk açtığınızda operatöre bağlanmak için 0'a ya da dahili numarayı girmek için 1'e basmanız gereksin. Bu durumda eşinizi telefonunuza "02123334455w1p1234#" olarak kaydederek her seferinde bu işlemleri yapmadan eşinizin iş numarasını arayabilirsiniz. "w" harfi, diğer uçta telefonu açacak hattı beklemeyi temsil eder. Beklemeden ("w") sonra, numara "1" istemdeki aramayı temsil eder. (Örneğin, "Hoş geldiniz. operatöre bağlanmak için 0'a dahili numarayı çevirmek için, 1'e basın.") "p" harfi, otomatik sisteme bir sonraki çevirme seçeneğine ulaşması için yeterli süreyi veren üç saniyelik bir duraklamayı temsil eder. (Örneğin, "Lütfen aradığınız kişinin dahili numarasını çevirin."). Duraklamadan ("p") sonra, "1234" numaraları çevirmek istediğiniz dahili numarayı temsil eder. Son olarak, çevirme işlemini tamamlamak için numaranın sonuna "#" işareti girilir.


  1. Klavye kullanarak yazmanızı sağlayan bir uygulamayı açın; bu yeni bir kısa mesaj veya e-posta olabilir.
  2. Aşağıdakilerden birini yapın:

    • Bir telefon numarasına bekleme eklemek istiyorsanız "w" harfi yazın.
    • Bir telefon numarasına duraklama eklemek istiyorsanız "p" harfi veya bir virgül ( , ) yazın.

  3. Yazdığınız karakteri kopyalayın.
  4. Başlangıç ekranında Kişiler'e dokunun, bir kişiye dokunun, Düzenle'ye  dokunun ve sonra da düzenlemek istediğiniz telefon numarası alanına dokunun.
  5. Karakteri aradığınız kişinin Telefon numarasının ardından yapıştırın, istediğiniz numaraları ve sonra da "#" işaretini girin.
  6. Kaydet  öğesine dokunun.


Aramayı bekletme ve duraklatma özelliklerinin çalışması için, "w" ve "p" harflerini küçük harfle yazmalı ve numaranızın sonuna "#" eklemelisiniz.

Okumaya devam...

Nasıl Yapılır? 5041209269994333159

Twitter

Facebook

item